Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

28 januari 2009

Nieuwe kermisroute bekend

LISSE – De locaties van de kermis voor 2009 zijn bekend: de route loopt van de kop van de hoek Ruishornlaan – Grachtweg en Haven via de Schoolstraat. Tussen basisschool De Akker en Schoolstraat 11 kunnen de kermisvierders zich vervolgens verplaatsen naar de activiteiten die op het Heemskerkterrein de feestgemoederen bezighouden. Dit maakte Ad van Zelst, voorzitter van de Harddraverijvereniging dinsdag 13 januari bekend.

Overigens zullen de huidige locaties waar de kermis georganiseerd wordt, waarschijnlijk niet dezelfde zijn als in 2010. De verwachting is dat tegen die tijd er volop gesloopt en gebouwd wordt in het centrum. Het ziet er naar uit dat de alternatieve kermisroute dan zal zijn: de kop van de Haven via de Schoolstraat en de Bondstraat, rechtsaf de Heereweg op en eindigend op het Heemskerkterrein.

In een gezamenlijk optreden lieten wethouder Jan Kippers (CDA) en Van Zelst weten tevreden zijn met het huidige resultaat. Kippers: ‘De gemeente heeft gezamenlijk opgetreden met de voormalig voorzitter van de Harddraverijvereniging, Theo van der Lans en de huidige voorzitter. Verder is er overleg met de betroffen ondernemers geweest en is gekeken naar hun bezwaren.’

Van Zelst: ‘Pas kort geleden bleek dat de Haven dit jaar nog beschikbaar is oor de Kermis. We hebben twee routeplannen uitgewerkt als alternatieven voor de kermisroute en dit jaar gaan we het minst ingrijpende plan uitvoeren. We voldoen zoveel als mogelijk aan de wensen van omwonenden en ondernemers. Alle betrokkenen hebben maandag 19 januari een brief in de bus gekregen om nader uitleg te geven over de kermisroute. We zijn met z’n allen in de weer om een mooi najaarsfeest te organiseren en willen zoveel mogelijk tegemoetkomen aan problemen die kunnen ontstaan.