Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

28 januari 2009

‘Nuon aandelen verkopen tegen juiste prijs’

LISSE – De geruchten dat Nuon te koop staat en binnenkort wordt overgenomen door een buitenlands conglomeraat doet het hart van wethouder van Financiën Bas Brekelmans (VVD) sneller kloppen. Hij vertelde over dit onderwerp tijdens de vergadering van de commissie Maatschappij & Financiën op woensdag 14 januari.
Brekelmans liet weten: ‘Het borrelt steeds meer in de energiemarkt, kijk maar naar de overname van Essent. Ook bij Nuon, waar wij aandeelhouder van zijn, begint de spanning op te lopen, om maar in de stroomtermen te blijven. We volgen het met bijzondere aandacht en trekken als gemeenten gezamenlijk op. De verkoop van een minderheidsbelang van Nuon zou aanstaande zijn, zo kwam deze week het bericht. We hebben gezegd dat we in principe geïnteresseerd zijn in verkoop als de prijs goed is. Maar er is toen niet gezegd om het te doen.’
De wethouder vervolgde: ‘Nu begint het spannend te worden. In principe zijn we wel van plan te verkopen, afhankelijk van prijs. We hopen binnenkort daar meer duidelijkheid over te krijgen, of er een gegadigde is van uit het buitenland voor de Nuon. We hebben berekeningen gemaakt: als de verkoop zou doorgaan en het zou flink wat opleveren, zou een flink deel nodig zijn om het dividend goed te maken (900.000 euro - red.) dat wij jaarlijks inboeken). Alles wat we meer krijgen is dan een extra deel. Afhankelijk van het bod is het al dan niet interessant om het toch te doen. Maar als ik de eerste cijfers bekijk, ziet het er erg interessant uit om te verkopen. Dat zou voor ons als gemeente een enorme impact kunnen hebben. We behouden altijd ons het recht voor om niet te verkopen. Het ligt voor de hand om op het moment dat het voor ons slechter is, daar niet direct in mee te gaan. De vooruitzichten zijn dat het toch zou moeten lukken, zeker als je kijkt naar wat er bij Essent is gebeurd. Als ik heel feestelijk kijk als ik over Nuon praat, dan weet je dat het goed zit.’
Bij navraag legde Brekelmans uit dat het minimum bedrag dat Lisse voor de aandelen zou moeten ontvangen, gelijk moet zijn aan een bedrag waarbij de renteinkomsten hoger zijn dan 900.000 euro.