Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

18 februari 2009

Ellen van Vliet nieuw inkoopconsulent

LISSE – De nieuwe inkoopconsulent voor de drie gemeenten Hillegom, Lisse en Noordwijkerhout heet Ellen van Vliet. Deze gezamenlijke inkoopconsulent moet de drie gemeenten als procesdeskundige ondersteunen bij de inkoop en moet weten wat er bij de drie gemeenten speelt. Op deze manier kan ze aangeven of een gezamenlijke inkoop mogelijk is. De bedoeling is dat Van Vliet een ideale combinatie is van een inkoper pur sang en een materiedeskundige.
In het voorstel van de werkgroep Harmonisering inkoop voor de HLN-gemeenten stond onder meer: ‘De inkoper wil zijn vak uitoefenen, namelijk inkopen, terwijl de materiedeskundige een doel wil bereiken door middel van het inkopen.’ De werkgroep stelde verder: ‘Een gezamenlijke inkoopconsulent heeft een groot voordeel. Die inkoopconsulent kan bij alle drie de gemeenten steeds inventariseren wat de inkoopbehoefte is. Doordat zij dat van alle drie de gemeenten in kaart brengt, is goed te onderkennen of een gezamenlijke inkoop mogelijk is. Op dit moment kost dat veel meer moeite en is dat ook deels afhankelijk van een (toevallig) kennen van een ambtenaar van de andere gemeente.’