Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

11 februari 2009

Geen parkeerplek op eigen grond

LISSE – De eigenaar van de woning aan de Nieuwstraat 1 mag geen parkeerplaats creëren op zijn eigen grondgebied. Dit maakte wethouder Guus Mesman (PvdA) dinsdag 26 januari bekend.

Al jaren heeft de heer Mallo last van auto’s die voor zijn woning en op zijn grondgebied geparkeerd staan. Hij verzocht de gemeente om mee te werken om voor hem een parkeerplaats te reserveren. Als de gemeente hier niet aan wilde meewerken, zo betoogde Mallo, dan was hij bereid om de grond te verkopen. Mocht de gemeente dit ook niet willen, dan wenste Mallo een aanpassing van de WOZ-waarde van zijn woning.

Mesman reageerde op deze punten: ‘De gemeente heeft het betreffende gebied onderhouden en dat maakt het automatisch openbaar gebied. Er zijn in Lisse veel percelen die met dit euvel te maken hebben: 71 panden in totaal. Voordat we instemmen met wat de heer Mallo wil, is het toch wel nuttig de consequenties op een rij te zetten. Eerst willen we een inventarisatie maken: op dit moment kunnen we nog niet beantwoorden of we de grond van hem kunnen gaan kopen. Aan de andere kant, het is nu al openbaar gebied: waarom zouden we dan de kosten willen maken om het formeel te kopen. Tenzij we de grond aanschaffen voor een symbolisch bedrag van 1 euro of, laat ik gul zijn, 100 euro’, zo lachte Mesman.
Over het reserveren van een parkeerplaats voor de heer Mallo stelde Mesman: ‘Dat kan ook niet zomaar, kijkend naar de Wegenwet. Eén bepaald persoon mag niet zomaar een eigen parkeerplaats hebben, tenzij deze invalide is. Als we hiermee in zouden stemmen, scheppen we een precedentwerking. Wat de WOZ-waarde betreft: deze wordt per 1 januari 2010 opnieuw aangepast.’