Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

04 februari 2009

Hondenuitlaatregels voor wielerbaan in de maak

LISSE – Een overeenkomst over het uitlaten van honden op de wielerbaan is in de maak. Dit bevestigde wethouder Jan Kippers (CDA) dinsdag 20 januari desgevraagd. Momenteel is hij met zowel de hondeneigenaren als de vertegenwoordigers van de sportverenigingen in onderhandeling over vastgestelde uitlaattijden.

Donderdag 8 januari was er overleg tussen sporters en eigenaren van honden over het gebruik van de wielerbaan. ‘De resultaten van dit overleg waren voor de hondeneigenaren positief en tevredenstellend’, zo liet hondeneigenaar en politicus Marius Nieuwenhuis weten. Het voorstel is dat in de toekomst hondeneigenaren hun honden uit kunnen laten op de volgende tijden: maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag tot 16:00 uur en op de woensdagen tot 12:00 uur. Net als elders in Lisse dienen de eigenaren de residu op te ruimen nadat de honden hun grote behoefte hebben gedaan. In de weekenden zal het volgens dit voorstel niet meer mogelijk zijn om honden los te laten lopen op de wielerbaan.
Kippers vertelde over deze besprekingen: ‘Dit is een heel aardig voorstel waar we als college nog naar kijken. In ieder geval is het buitengewoon positief ontvangen van alle kanten, maar een definitieve beslissing is nog niet gevallen. Ik kom na overleg met alle partijen met een voorstel naar de gemeenteraad.’