Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

25 maart 2009

15.000 euro subsidie voor Agatha

LISSE – De Agathakerk ontvangt 15.642,48 euro aan subsidie voor de volgende renovatiefase. Dit advies gaven de leden van de monumentencommissie dinsdag 10 maart aan wethouder Guus Mesman. De heer G. Kortekaas van het Agathabestuur was verheugd over de uitkomst.
Nadat een deel van de nieuwe vensters zijn geplaatst, natuursteen is vervangen en glas in lood is vernieuwd en herplaatst, starten binnenkort de werkzaamheden voor de volgende fase. De kostenraming van deze fase, waaronder ook weer nieuwe vensters vallen, bedraagt 234.000 euro. De Monumentencommissie beoordeelde 156.424 euro van de kosten als subsidiabel. Volgens de oude regeling, waaronder de aanvraag van het Agathabestuur viel, betekent dit dat 10%, een bedrag van ruim 15.000 euro, wordt gesubsidieerd. Wethouder Guus Mesman (PvdA) zal zeer waarschijnlijk het advies overnemen. De heer D. Treur van bouwbedrijf Treur B.V. liet desgevraagd weten dat de startdatum van de werkzaamheden nog niet bekend is.