Nieuw maaltijdenconcept voor instellingen dankzij centrale keuken
Door Joep Derksen
Vanaf die dag werkt Mariënstaete met een heel ander manier van koken, zo laat Chris de Bakker, Manager facilitair bedrijf, weten. “Niet alleen verbeteren we de service en kwaliteit, maar we bieden ook flexibele etenstijden aan. Tegelijkertijd kunnen bewoners in principe zelf bepalen wanneer ze eten. Vroeger was het zo dat alles om half twaalf ’s ochtends kant en klaar stond en iedereen het eten om half een kreeg. Voortaan wordt gekookt op 80% garing, waarna het afgekoeld en dichtgesealed wordt. Nadat het eten besteld is, wordt het gerecht op het laatste moment voltooid, zodat het goed warm is. Zo kunnen de mensen tot op het laatste moment hun favoriete gerecht kiezen, of het nu ’s middags of ’s avonds is, en hoeven ze het niet meer tien dagen van tevoren te bestellen.”
Om meer vraaggestuurde service te kunnen bieden, waarbij de bewoners a la minute kunnen kiezen en er flexibelere etenstijden gehanteerd kunnen worden, is besloten om tien keukens te sluiten en deze te vervangen door een centrale ontkoppelde productiekeuken, op de locatie Mariënhaven. Op deze locatie, maar ook de andere locaties, komen zogeheten “grand café’s”, met een compactkeuken. Zo kunnen de bewoners van de verschillende instellingen ervoor kiezen in het grand café te eten.
0 Comments:
Een reactie posten
<< Home