Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

25 maart 2009

Teylingen zet groenste beentje voor

VOORHOUT – Tijdens de boomfeestdag (het vroegere boomplantdag) werden woensdag 18 maart vijftien Magnolia’s geplant in de Mgr. Broerestraat. Onder het toeziend oog van wethouder Leo van der Zon plantten de 31 kinderen uit groep zeven van de Antoniusschool de uit de kluiten gewassen bomen.

Peter Quist, gemeentelijk beleidsmedewerker groen, laat weten: “Deze magnolia’s krijgen mooie grote witte bloemen en met Pasen staan ze er prachtig bij. Voorheen stonden oude lijsterbessen in deze straat, maar met het weghalen van deze exemplaren en het nieuw aanbrengen van de magnolia’s krijgen we meer variatie in het bomenbestand.”
De wethouder informeerde de schoolkinderen: “Die bomen heten geen Jan of Piet, maar Magnolia kobus. Met al dat bouwen komt het groen onder druk te staan en we willen zoveel mogelijk groen behouden. Bomen zijn belangrijk voor de natuur, want ze filteren het roet van auto’s uit de lucht.” Na deze belangrijke informatie grepen de kinderen de gereedstaande scheppen en togen aan het werk. Quist kon ondertussen nog een nieuwtje vertellen: “Langs de zuidelijke randweg, tussen de rijbaan en het fietspad, planten we zeer binnenkort 75 bomen: dat wordt ook een prachtig groen gezicht.”