Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 80 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.900, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

11 maart 2009

Voordouw heeft beste vlees

VOORHOUT – Keurslager John Voordouw blijkt maar weer eens tot de top van Nederland te horen. Uit een landelijk gehouden Keurslagers Hygiëne onderzoek van het Kwaliteits Bewakings Bureau Levensmiddelen (KBBL) werd Voordouw’s rundergehakt met een 10,0 gewaardeerd. Beter kan dus niet!

Het onderzoek werd dinsdag 10 februari onaangekondigd uitgevoerd: de KBBL ziet toe op het bewaken en beheersen van veilige producten. Niet alleen Voordouw’s rundergehakt werd met een 10,0 beoordeeld, maar ook zijn rundersnippers, kipfilet grondstof en de gehaktballetjes in ketjapsaus.

Voordouw zelf was uitgelaten over dit resultaat: “De keuring is in feite een bevestiging van wat ik al wist. Maar het is zeker goed nieuws!” Heeft de keurslager hiermee zijn concurrenten verslagen: “Er zijn meerdere keurslagers in Nederland die een 10 halen. Om precies te zijn: 80 van de 660 keurslagers. Het is geen concurrentiestrijd, maar een waardering op een schaal van 0 tot 10.”