Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

29 april 2009

Ambities bijgesteld

LISSE – Het Dagelijks Bestuur van Holland Rijnland heeft in de vergadering van 26 februari ingestemd met de concept Regionale Woonvisie. Het verguisde onderdeel waarbij gemeenten naast de 30% sociale woningbouw ook nog eens 10% goedkoop zouden gaan bouwen, is geschrapt. Dit maakte wethouder Jan Kippers (CDA) dinsdag 14 april bekend.
Kippers: ‘We houden de 30% sociale woningbouw aan, maar het voorstel om 10% additioneel goedkope woningen (tussen 181.000 euro en circa 195.000 euro) te bouwen is van tafel gehaald. De twaalf gemeenten stemden hier unaniem mee in, want wij zouden deze doelstelling niet kunnen halen. Het is een verarming van de ambities van Holland Rijnland, maar de ambities zijn nu wel bijgesteld naar een realistisch niveau. Voor Lisse kan dit besluit gunstige gevolgen hebben voor bijvoorbeeld het CNB-project, omdat je niet meer de vereiste van 10% goedkope woningbouw hoeft te stellen.’