Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

29 april 2009

Pardonners zorgen voor kosten

LISSE – De Pardonregeling voor uitgeprocedeerde asielzoekers die alsnog een verblijfsvergunning hebben gekregen, zorgt voor hogere kosten voor de gemeente. Wethouder Adri de Roon (D66) maakte dinsdag 14 april bekend dat Stichting Vluchtelingenwerk tienduizenden euro’s extra krijgt voor de huisvesting van vluchtelingen.
Voor 2008 stond al vast dat Stichting Vluchtelingenwerk 57.000 euro krijgt, maar de Stichting heeft een gewijzigd subsidieverzoek ingediend van 69.132 euro. Het college besloot de extra 12.132 euro op basis van ingevulde declaratieformulieren aan te vullen. Het subsidiebudget 2009 voor Stichting Vluchtelingenwerk stijgt zelfs met ruim 20.000 euro. De Roon: ‘Voorgesteld wordt om het bedrag van 57.000 euro als basissubsidie te verstrekken en het hogere bedrag van maximaal 20.328 euro op basis van declaratie na te betalen.