Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

22 april 2009

Datum verhuizing PLUS is onzeker

VOORHOUT – De oplevering van de Herenstaete, het pand in Voorhout waarin de nieuwe PLUS van Dijk wordt gevestigd, is opnieuw uitgesteld. Oorspronkelijk zou de oplevering in februari 2009 plaatsvinden, maar de aannemer (Thunnissen Bouw uit Boskoop) is volledig uit zijn planning gelopen. Hierdoor heeft de oplevering nog steeds niet plaatsgevonden.

Door Joep Derksen

John van Dijk, eigenaar van de PLUS laat weten: “Zo is het gebouw op dit moment nog niet volledig wind- en waterdicht. Daarnaast is de afwerkvloer van de parkeergarage nog niet gereed, en dienen nog diverse brandvoorzieningen te worden aangebracht. Zodra het gebouw gereed is en alle benodigde werkzaamheden zijn uitgevoerd, kan de oplevering alsnog plaatsvinden en kan worden gestart met de afbouw van de nieuwe PLUS. Onduidelijk is alleen wanneer dat gaat plaatsvinden. We vinden de situatie heel erg vervelend, maar rekenen er toch op dat er binnenkort met de verhuizing kan worden gestart.”

Al enige tijd doen in het dorp geruchten de ronde dat de PLUS toch niet zou verhuizen of dat er een andere supermarkt in de nieuwe Agnes zouden komen. Aperte nonsens, zo oordeelt Van Dijk. “Ik word hier een beetje moe van. We gaan gewoon naar de nieuwe Agnes verhuizen en als het aan ons ligt zo snel mogelijk. In mijn beleving zouden we de week voor Pasen al open zijn geweest. De aannemer heeft altijd een rooskleurige planning gehad, maar hij redt het steeds niet. Alle 120 appartementen zijn verkocht, maar die mensen worden ook helemaal ten einde raad. Velen van hen hebben hun huis verkocht en zitten ergens op een huurappartementje. Zij willen naar hun nieuwe woning verhuizen, maar de datum waarop ze er in kunnen trekken, wordt steeds uitgesteld.”
Hij vervolgt: “Natuurlijk hebben we ook financieel nadeel door al dit uitstel. De winkel staat er als het ware helemaal klaar voor, maar ik krijg het gebouw pas als er opgeleverd wordt. We kunnen dat echter pas doen als het hele pand klaar is. We wachten dan ook op een concrete datum waarop we er in kunnen trekken. In theorie kan het nog wel een jaar duren, maar daar ga ik niet van uit.”