Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

13 mei 2009

College wil nieuwe bedrijventerreinen

LISSE – De gemeente zet in op het verder ontwikkelen van bedrijventerreinen, met name in het Mallegat. Het college besloot dinsdag 28 april hiertoe ondanks het feit dat het nieuwe beleid van de Provincie en het Rijk inzet op het herontwikkelen van bestaande bedrijventerreinen en het beperken van de ontwikkeling van nieuwe bedrijventerreinen.
Wethouder Bas Brekelmans (VVD) maakte de Concept Regionale Bedrijventerreinenstrategie Holland Rijnland openbaar. Uit dit ambtelijke stuk blijkt dat Lisse en de andere gemeenten vallend onder Holland Rijnland inzetten op drie strategische doelstellingen. ‘Er moet voldoende nieuw bedrijventerreinen ontwikkeld worden, bestaande terreinen moeten worden geherstructureerd en niet getransformeerd, er moet samenhang tussen bestaande en nieuwe bedrijventerreinen aangebracht worden.’ De gemeenteraad moet nog haar oordeel geven over de plannen.