Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

13 mei 2009

Herinrichting Laan van Rijckevorsel

LISSE – De Laan van Rijckevorsel wordt heringericht en het riool in de Zwanendreef wordt vervangen. Met het duurzaam veilig inrichten van de aansluiting van de 1e Poellaan op de Laan van Rijckevorsel wil de gemeente de verkeersveiligheid laten toenemen. Dit maakte wethouder Bas Brekelmans (VVD) dinsdag 28 april namens zijn collega Guus Mesman (PvdA) bekend.

Al eerder heeft een inloopavond plaatsgevonden en de reacties tijdens de inspraakperiode zijn verwerkt. Er komen naar aanleiding van de reacties geen extra openbare parkeervakken, maar wel extra groenvakken in de Laan van Rijckevorsel. Wel worden drie extra parkeervakken in de Gladiolenstraat aangelegd. Daarnaast wordt er geluidsreducerend afval aangelegd op de Laan van Rijckevorsel, om de geluidsoverlast voor de omwonenden te verlagen.
De werkzaamheden beginnen midden september en gedurende die tijd wordt de Laan van Rijckevorsel (in delen) volledig afgesloten voor alle verkeer. Bestemmingsverkeer en hulpdiensten blijven tijdens de werkzaamheden vanaf twee zijden wel bereikbaar. De totale kosten voor de herinrichting en riolering van de Laan van Rijckevorsel, Gladiolenstraat en Zwanendreef bedragen 1.635.000 euro.