Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

13 mei 2009

Verruiming armoedebeleid

LISSE – De Intergemeentelijke Sociale Dienst (ISD) wil de regels omtrent het armoedebeleid verruimen. De gemeente trekt 30.000 euro uit om dit doel te bereiken. Wethouder Bas Brekelmans (VVD) liet dinsdag 28 april weten: ‘We versoepelen de computerregeling iets. Tot nog toe konden mensen met een inkomen tot 110% van het sociale minimum geld lenen om een computer te kopen, maar voortaan gaan we dit vergoeden, net zoals al in andere gemeentes gebeurt.’

Brekelmans vervolgt: ‘Daarnaast worden de bedragen van de bijzondere bijstand verhoogd voor de bijdragen voor tandheelkundige hulp. Ook het laten zetten van een kroon wordt voortaan vergoedt. Ook is er financiële ruimte voor het verstrekken van rechtsbijstand en vergoeden we een babyuitzet bij de geboorte van het eerste kind. Daarnaast willen we geld om-niet verstrekken bij de aankoop van gebruiksgoederen, zoals een wasmachine of een kookplaat. Dit laatste doen we voor diegenen die al langer dan drie jaar onder de 110%-norm zit.’ De mensen die net iets meer verdienen dan 110%, kunnen geen gebruik maken van de ruimere vergoedingsregelingen.