Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

13 mei 2009

Definitief einde VVV Holland Rijnland

LISSE – De VVV Holland Rijnland is definitief ontbonden en de afzonderlijke gemeentes zetten hun afzonderlijke promotiebeleid door middels een eigen VVV-vestiging. Wethouder Bas Brekelmans (VVD) maakte dat dinsdag 28 april bekend. Een deel van de 120.000 euro aan totale liquidatiekosten wordt door Lisse opgebracht (7.000 euro); de overige kosten worden onder de overige Holland-Rijnland gemeentes verdeeld. Het merendeel van de liquidatiekosten zal worden opgebracht door de gemeentes Noordwijk en Leiden.

Brekelmans: ‘Het bleek lastig om de verschillende unieke aspecten van de gemeenten, zoals het cultuurhistorisch aspect van Leiden, de badplaats Noordwijk en de bollen van Lisse te combineren. Hiermee is de liquidatie van de oude VVV afgerond en hebben de gemeentes hun eigen VVV, al zullen we elkaar wellicht in de toekomst weer opzoeken. Ik zou me kunnen voorstellen dat op het gebied van het aanbieden van arrangementen we voordelen kunnen verkrijgen. Denk dan aan een combinatie van een bezoek aan de Keukenhof met een verblijf op de Kaag en een diner bij een restaurant in Noordwijk.’
De VVV-Lisse krijgt een krediet van bijna 70.000 euro om de voorraad over te nemen. Dit bedrag moet te zijner tijd met rente weer terugbetaald worden, zodra de folders en ander verkoopbaar materiaal van de hand zijn gedaan. Ook verleent de gemeente onder meer een krediet van 37.400 euro voor eenmalige aanloopkosten. De VVV-Lisse, onder leiding van Carla Kieft, zal zich moeten houden aan prestatieafspraken. Op dit moment is de VVV-Lisse samen met de gemeente op zoek naar een nieuw pand, omdat de huidige locatie over enkele jaren gesloopt wordt. Brekelmans is tevreden dat het VVV-Holland Rijnland traject hiermee is afgerond: ‘Holland Rijnland was niks en is niks als toeristische destinatie. Bij Holland Rijnland denk je als toerist dat je in de Eiffel terechtkomt. De juiste natuurlijke destinatie is de Bollenstreek.’ Ondanks het feit dat de VVV Holland Rijnland met een schuld van enkele tonnen euro is geëindigd, wordt het oude Bestuur niet verantwoordelijk gesteld.