Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

06 mei 2009

Edgar Davids opent straatvoetbaltoernooi

SASSENHEIM – Tot grote verrassing van alle deelnemertjes aan het straatvoetbaltoernooi kwam Edgar Davids himself het door de Straatvoetbalbond Nederland (SVBN) en Woonstichting Vooruitgang georganiseerde toernooi openen.

Davids is medeoprichter en ambassadeur van de SVBN en ook andere voetballers als Wesley Sneijder en Klaas Jan Huntelaar zijn ambassadeurs voor deze organisatie. Davids liet weten: ‘Vandaag, dinsdag 5 mei, worden meer dan vijftig SVBN-straatvoetbaltoernooien gehouden door het hele land. Doel van deze straatvoetbaltoernooien is het kweken van saamhorigheid, respect en plezier.”

Inhakend op de actualiteit werd Davids ook gevraagd of hij een positie ziet voor zichzelf bij Ajax, bijvoorbeeld als persoonlijke begeleider van de spelers. Hij antwoordde: “Dat is niet aan mij.” Zou Davids een positie bij Ajax ambiëren? “Op dit moment ben ik nog te druk met de SVBN.”

Aan het straatvoetbaltoernooi in Sassenheim deden dertig teams mee, bestaande uit jonge en oude spelers, allochtoon en autochtoon, vrienden en familie. Het winnende team gaat door naar de landelijke finale in Rotterdam, waar wordt gestreden voor de eerste plaats op het Nederlands Kampioenschap Straatvoetbal.