Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

06 mei 2009

Lisse binnenkort digitaal

LISSE – De gemeente betreedt officieel de digitale weg. Het college heeft besloten dat er elektronisch berichtenverkeer (email) plaats mag vinden tussen de inwoners en de bestuursorganen. Tot nog toe mocht er alleen elektronisch gecommuniceerd worden tussen bestuursorganen onderling, zo maakte wethouder Bas Brekelmans (VVD) dinsdag 28 oktober bekend.

Brekelmans: ‘We willen hiermee een laagdrempelige, moderne manier van communiceren voor de inwoners met de overheid bereiken. Dit houdt in dat bijvoorbeeld elektronische aanvragen, bezwaarschriften, klachten en zienswijzen via een webformulier op de website kunnen worden verstuurd. Deze webformulieren worden “ondertekend” met DigiD, om de identiteit van de verzender te verifiëren. Uiteraard blijft ook altijd de mogelijkheid om per brief te communiceren.’
Gaat de Lissese overheid nu dan actief emailen met de inwoners? Zo snel gebeurt dat vooralsnog niet. Eerst moet ieder afzonderlijk bestuursorgaan zoals college, gemeenteraad, burgemeester en heffingsambtenaar, hier een eigen besluit over nemen. Maar zodra dit allemaal geregeld is, kunnen de inwoners hun opmerkingen en bezwaarschriften via de gemeentelijke website indienen.