Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

13 mei 2009

Straatvoetbal is echt kicken

SASSENHEIM – Het straatvoetbaltoernooi dat dinsdag 5 mei door Woonstichting Vooruitgang werd georganiseerd in samenwerking met de Straatvoetbalbond Nederland, was een groot succes. Niet minder dan dertig teams uit heel Teylingen streden om de eerste plek, om zo mee te kunnen doen aan de landelijke finale in Rotterdam. Bij die wedstrijd wordt gestreden om het officiële Nederlands Kampioenschap Straatvoetbal.

De schoolvrienden Daan, Rens, Max en Mick hebben samen het team “The Streetfighters” gevormd. Een prachtige naam voor een straatvoetbalteam: hoe komen ze eraan? “Mijn oma heeft deze naam bedacht”, glundert Mick. Max vult aan: “We hebben voor dit toernooi vaak in Park Rusthoff geoefend.” The Streetfighters kregen deze dag geduchte concurrentie van andere teams, zoals de “Speurneuzen”, die de tweede plaats behaalden in de categorie Mix 6 t/m 9 jaar, waar Kayleigh onderdeel van uitmaakte. Ze vertelt: “We hebben al een keer gespeeld en gewonnen. Om hier te straatvoetballen is heel leuk. Vroeger was ik wel lid van voetbalclub Ter Leede, maar dat vond ik niet leuk. Dit is echter geweldig.” Echt kicken dus!
De uiteindelijke winnaars en nummers 2 in de verschillende categorieën waren: Ter Leede 1 en Speurneuzen 1 (Mix 6 t/m 9 jaar), Huis Anubis en The Golden Girls (Meisjes 10 t/m 12 jaar) en SassemCity en Young Stars (Jongens 10 t/m 12 jaar). Deze teams strijden later deze maand in de Regio Finales om door te kunnen stoten naar de landelijke finale.