Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

16 juni 2009

Brede school op locatie Willibrord

LISSE – Een brede school die onderdak biedt aan 420 leerlingen. Het college van burgemeester en wethouders vraagt in de gemeenteraadsvergadering van juni om deze ambitie te mogen realiseren. In de brede school komen de RKBS Willibrord, Sophia Stichting, OBS De Tweemaster en SKOL (Stichting Kinderopvang). Dit liet wethouder Bas Brekelmans (VVD) dinsdag 2 juni weten.

Brekelmans: ‘We vragen aan de raad een voorbereidingskrediet van 350.000 euro om de brede school te realiseren. Vorig jaar vroegen zowel de Willibrordschool als De Tweemaster krediet aan voor nieuwbouw. Wij wilden deze twee aanvragen combineren in het opzetten van een nieuwe school. In deze nieuwe school willen we ook kinderopvang, buitenschoolse opvang en vroegschoolse opvang realiseren. De SKOL wil dit voor haar rekening nemen.’
De wethouder vervolgt: ‘Het bedrag van 350.000 euro dient voor de inhuur van onder meer externe adviseurs, architecten en calculatiebureaus. De school zelf zal zo’n zeven miljoen euro kosten en we verwachten dat de SKOL hier een substantieel deel aan zal meebetalen.’ De brede school komt op de huidige locatie van de Willibrordschool, maar dat zal zeker nog enkele jaren duren.