Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

03 juni 2009

Planschadevergoeding

LISSE – Een schadevergoedingsbedrag van 21.161,80 euro. Dat kan de bewoner van de Westerdreef 8 tegemoet zien, als compensatie voor de waardevermindering van de woning. De reden hiervoor is de verlening van een bouwvergunning voor het realiseren van winkelcentrum ‘De Madelief’. ‘Naar aanleiding van een ingediende planschadeclaim is door onafhankelijk planschadebureau SAOZ onderzoek verricht naar de ontvankelijkheid en de hoogte van de ingediende schadeclaim. Naar aanleiding van de bevindingen van SAOZ gaan we over tot uitkering van de planschade’, zo liet wethouder Jan Kippers (CDA) dinsdag 19 mei namens zijn collega-wethouder Guus Mesman (PvdA) weten.
De Raad van State oordeelde in november 2007 dat ‘De Madelief’ een complex met woningen, winkels en een parkeergarage op de locatie Westerdreef / De Madelief mocht worden gebouwd. De eigenaar van de woning aan de Westerdreef diende vervolgens een verzoek tot tegemoetkoming in planschade in. Kippers: ‘SAOZ oordeelt in haar rapport dat de waardevermindering met name wordt bepaald door de aard en de ernst van de inbreuk in verhouding tot de oude planologische situatie. Verlies aan uitzicht en privacy, geluid-, geur- en lichthinder en een zekere verslechtering van de bezonningssituatie hebben ertoe geleid dat de waarde van het object is gedaald.’ De toegekende planschade is 20.000 euro + rente.