Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

24 juni 2009

Straatspeeldag laat kinderen weer buiten spelen

LISSE – Vele tientallen kinderen genoten volop tijdens de straatspeeldag die op vier plekken georganiseerd werd. De bewoners van Ter Beek, Chopinstraat, Van der Veldstraat en De Waterman hadden toestemming gekregen van de gemeente om hun straat op woensdag 10 juni af te sluiten voor het gemotoriseerd verkeer. Zonder bang te zijn om overreden te worden door een langsscheurende bromfiets, kon de jeugd vrijuit op straat spelen.

De straatspeeldag is een landelijk evenement en die woensdag gingen ook de kindertelevisiezenders Jetix en Nickelodeon op zwart, om de jeugd te stimuleren buiten te gaan spelen. In De Waterman hadden de bewoners flink uitgepakt voor de jeugd: zaklopen, bliklopen, skippybalrace, een stoepkrijtcompetitie, grabbelton, schminken of springen op een luchtkussen. Niemand verveelde zich ook maar een minuut en op de muziek van de in deze straat zeer bekende DJ Leo werd nog eens stevig gedanst door de kindertjes.
Nancy van Loon, die de organisatie van de straatspeeldag in haar straat samen met Mirjam de Boer en Masha Laroo had opgepakt, laat weten: ‘We zetten dit op omdat het leuk is voor de kinderen. Daarnaast willen we aandacht vragen voor de verkeerssituatie bij ons in de straat. Mensen die naar de Lisbloemschool rijden en weer terugkomen, gaan vaak veel te hard door onze straat. We zijn blij met de 25 sponsors die ons hebben geholpen deze dag op te zetten. Ook de politieke partij D66 steunt ons met een gift van 100 euro.’