Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

14 juli 2009

Schelberg: “Gemeenteraad had gelijk”

LISSE – De jeugdafdeling van de brandweer Teylingen mag zich verheugen in een grote belangstelling. Deze mededeling deed burgemeester Sander Schelberg tijdens de gemeenteraadsvergadering van donderdag 9 juli.

Fractievoorzitter Ard van der Steur (VVD) wilde weten: “In Noordwijk werd een wedstrijd gehouden tussen de jeugdbrandweerafdelingen van Nederland. Het was een buitengewoon inspirerende dag, maar de jeugdbrandweer van Teylingen ontbrak. Wanneer mogen wij de invoering hiervan meemaken?”
Schelberg antwoordde: “We hebben in april een informatieavond gehad voor geïnteresseerde jeugdleiders. Er kwamen acht enthousiaste mensen opdagen. Er zijn dus voldoende jeugdleiders om met de jeugdbrandweer van start te gaan. Ze hebben ondertussen de brandweer van Hillegom bezocht voor meer informatie over het opzetten van de jeugdbrandweer. In september willen we met zeven junioren tussen 12 en 15 jaar beginnen aan de jeugdbrandweer. Er is nog niet formeel geworven, maar we hebben wel al dertien aanmeldingen. En dat zonder actieve werving. Hopelijk kunnen we dus volgend jaar meedoen aan deze wedstrijd voor jeugdbrandweerafdelingen. De raad heeft zijn gelijk gekregen in haar wens om een jeugdbrandweer op te zetten.”