Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

14 juli 2009

Voorzieningennota krijgt steun raad

TEYLINGEN – De voorzieningennota 2009 – 2015 was het belangrijkste onderwerp van gesprek tijdens de gemeenteraadsvergadering van donderdag 9 juli. Niet in het minst vanwege het inspreken door de omwonenden van de locatie Kastanjehof: zij ageerden middels inspreker Horst tegen de plannen voor nieuwbouw op deze locatie voor de Ankerplaats en het P.C. Hooftcollege.

Door Joep Derksen

In de voorzieningennota wordt gekeken naar de behoeften voor culturele en sportverenigingen binnen de gemeente Teylingen. Veel organisaties hebben een chronisch ruimtetekort en het vinden van passende oplossingen zal de komende jaren dan ook veel stof doen opwaaien. Fractievoorzitter Hans den Hollander (CDA) deed alvast een suggestie: “Muziekvereniging St. Cecilia is op zoek naar passende repetitieruimte. Wellicht kunnen zij meer samenwerken met Adest Musica. Als voetbalclubs kunnen samenwerken, dan kunnen muziekverenigingen het ook. We willen steun geven aan de samenwerking tussen VV Ter Leede en RKVV Teylingen. Zij willen een tweede kunstgrasveld aanleggen op het trainingsveld van RKVV Teylingen, waarbij Ter Leede dit veld op zaterdagen ter beschikking krijgt voor competitiewedstrijden. Wij steunen het plan voor huisvesting van de Ankerplaats en de P.C. Hooftschool.”

Gemeenteraadslid Hans Goudsmit (PvdA): “Zonder goede voorzieningen is er geen leefbaarheid. Zonder leefbaarheid is er geen Teylingen. We stemmen in met het beleid en vragen aandacht voor de huisvesting van St. Cecilia. Ook dienen we met Trilokaal een motie in om drie kunstgrasvelden aan te leggen voor Ter Leede en Teylingen. En de huisvesting voor het VSO-ZMOK-onderwijs heeft prioriteit, al hoeft het niet per definitie op de locatie Kastanjehof.”

Nieuwbouwproject

Gemeenteraadslid Gerard van der Lubbe (Trilokaal): “Ik verbaas me dat het college stelt dat de hockeyclub MHC Voorhout niet naar de dure Boekhorst moet gaan, maar deze vereniging heeft aangegeven dat ze naar het centrum van Teylingen willen. Boekhorst is de andere kant op. We steunen het voorstel van RKVV Teylingen en Ter Leede, daarom dienen we een motie in voor het aanleggen van drie kunstgrasvelden. Wellicht kan de aanleg van een derde kunstgrasveld kostenvoordelen opleveren. Over de Kastanjehof: ik kan me voorstellen dat het nieuwbouwproject op die locatie plaats moet vinden, maar het kan ook elders plaatsvinden. Geef ons meerdere keuzes, of anders argumenten.”

Fractievoorzitter Rose Marie Keijzer (D66): We stemmen in met de beleidsuitgangspunten, al hebben wij wat problemen met bepaalde locaties, zoals waar het gaat om de Kastanjehof.” Gemeenteraadslid Marlies Volte (VVD): “We zijn erg blij met de definitieve vestiging van het P.C. Hooftcollege. We zullen de motie over de kunstgrasvelden niet steunen, al zijn we blij met de samenwerking van de voetbalverenigingen, want die zien wij als zeer vruchtbaar.”

Bagatelliseren

Wethouder Wim Hollart gaf een reactie: “Wat St. Cecilia betreft wordt gesproken over samenwerking met Adest Musica. Ze zijn allebei muziekverenigingen in Teylingen, maar de een komt uit Voorhout en de ander uit Sassenheim. Een fusie is niet aan de orde. St. Cecilia heeft een stappenplan opgesteld. We willen met hen om tafel gaan om de locaties in Voorhout als de @Hok en de aula van het Teylingen College te bespreken. Ik ben blij met de steun voor de VSO-ZMOK: het leerlingenaantal groeit in de komende jaren naar 70 leerlingen. We bagatelliseren de opmerkingen van de omwonenden niet. Wat de hockey betreft, willen we een nieuw veld aanleggen: dat is aanmerkelijk goedkoper dan iets totaal nieuws aan te leggen.”
Hollart vervolgt: “Wat betreft de motie over Ter Leede en RKVV Teylingen: per aangelegd veld is het voordeel slechts 25.000 euro op een totaal van 1.225.000 euro. Ik zou deze motie ontraden. Over de locatie Kastanjehof hebben we met alle betrokkenen overlegd; met het PC Hooftcollege, Welzijn Teylingen en De Anker. Dit is een locatie die we zeker aan u willen voorleggen.” Na deze woorden besloot Van der Lubbe de motie over de aanleg van een derde kunstgrasveld in te trekken. De voorzieningennota werd aangenomen, waarbij Trilokaal en D66 tegen stemden. Van der Lubbe verklaarde namens zijn partij en D66: “We zouden willen instemmen met de nota, maar kunnen ons niet vinden in de locatiekeuze Kastanjehof.”