Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

14 juli 2009

“We willen verhuizen naar centrum van Teylingen”

Hockeyclub MHC Voorhout wil naar Roodemolenpolder of nabij Zandslootkade

TEYLINGEN – “We hebben een lichte voorkeur om de hockeyclub MHC Voorhout uit te plaatsen naar de Roodemolenpolder, bijvoorbeeld nabij de voetbalclubs Ter Leede en RKV Teylingen. Tegelijkertijd kan gedacht worden aan het opzetten van een multifunctioneel (verenigings-)gebouw, dat gebruikt kan worden samen met andere sportverenigingen, de buitenschoolse opvang (BSO), fitness of huiswerkbegeleiding. De door ons achtergelaten faciliteiten op het Sportpark in Voorhout kunnen worden overgenomen door bijvoorbeeld de voetbalclub Foreholte of de handbalclub Foreholte.” Ben Teuben, oud-voorzitter van de Mixed Hockey Club Voorhout en huidig lid van de strategiecommissie van de MHC Voorhout, gooit een balletje op.

Door Joep Derksen

Teuben is zelf helemaal niet zo’n voorstander om de pers in te schakelen, zo laat hij weten. Maar na afloop van de gemeenteraadsvergadering op donderdag 9 juli voelde hij zich hiertoe wel enigermate gedwongen. In een brief aan het college had de MHC Voorhout voorgesteld om naar het centrum van de gemeente Teylingen te verhuizen: zo zou de hockeyclub aantrekkelijker worden voor (jeugdige) inwoners van Sassenheim en Warmond. Tijdens de raadsvergadering sprak het college echter enkel over de (on)mogelijkheid om de hockeyclub naar de wijk Nieuw Boekhorst te verplaatsen. Deze link is volledig misplaatst, zo oordeelt Teuben: “We zijn heel blij met alle medewerking die we de afgelopen jaren van de gemeente hebben gekregen, maar we hebben nooit gewild om dichter in de buurt van de Noordwijkse hockeyvereniging te komen. We willen naar een locatie in of bij de Roodemolenpolder, waarbij we kunnen samenwerken met andere organisaties zoals de BSO of een zorgcentrum.”

Dankbaar

Teuben is dankbaar dat de gemeente onderkent dat de hockeyclub, met haar huidige 550 leden, over een aantal jaren uit haar jasje zal groeien en dat hiervoor een extra hockeyveld nodig zal zijn. Hij zegt echter: “Op de langere termijn zal onze club veel groter worden dan de capaciteit van een extra veld aan kan. We zijn de enige hockeyclub in Teylingen, dus is er veel vraag. Met het oog op de toekomst hebben we al eerder de naam MHC Teylingen vastgelegd. Als we blijven groeien naar het potentieel dat onze club heeft, dan kom je op de huidige locatie op het Sportpark vroeg of laat in de problemen. Het Sportpark is namelijk te klein, ook voor de handbal en het voetbal. Als je nu een extra veld erbij legt, kom je later weer in de problemen. Hak dus als gemeente nu de knoop door, want de aanleg van een nieuwe hockeyclub en –velden wordt in de toekomst alleen maar duurder. Nu al is onze huidige accommodatie en parkeerruimte al niet voldoende. Daarom pleiten wij voor een structurele oplossing voor het Sportpark. We weten dat de voetbalclub Foreholte niet weg wil en het verplaatsen van H.V. Foreholte helpt niet veel voor het verkrijgen van ruimte. Daarom zijn wij bereid om te verhuizen naar het centrum van Teylingen: in de Roodemolenpolder of bij de Zandslootkade.”

Kapitaalvernietiging
Enkele jaren geleden is er een nieuw kunstgrashockeyveld aangelegd: als de hockeyclub op korte termijn zou verdwijnen, is er dan geen sprake van kapitaalvernietiging? Teuben: “Ja, maar het is een kwestie van een keuze nu maken of een duurdere keuze later maken. Bovendien maken we ruimte voor het tennis, voetbal en handbal, waarbij onze velden met een lichte aanpassing door anderen gebruikt kunnen worden. Bovendien: als we op het Sportpark blijven zitten, moet ons clubhuis verdubbeld worden qua inhoud en oppervlakte. Ook dat kost vele tonnen en moet gefinancierd worden. We willen met de gemeente aan tafel zitten om samen te denken over een oplossing.”