Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

23 september 2009

Feestweek bol van sportieve activiteiten

SASSENHEIM – Wat was het weer een fantastische feestweek! De jeugd ging vier dagen lang uit z’n dak op het Lunapark. Beroemdheden als Bonnie St. Claire en de popgroep RED! traden op in de Oranje Feesttent en nieuwe activiteiten als het Fierljeppen lieten het publiek en de deelnemers genieten.

Door Joep Derksen

Deze editie van de feestweek kenmerkte zich door een programma, waarbij de sportevenementen opliepen van zittende competitie naar gooiende, stekende en springende evenementen. Zo konden de deelnemers op 15 september hun lol niet op tijdens activiteiten als de viswedstrijd, het flippertoernooi, de oranjebridgedrive, het seniorenschaaktoernooi en het darten. Woensdag 16 september was de start van het spijkerbroekhangen en mochten alle 16-plussers deelnemen aan een wijnproefmiddag.

De volgende dag was het eieren gooien en tonknuppelen geblazen, met tussendoor optredens van niemand minder dan Bonnie St. Claire (met nummers als: “Droog je tranen, Pierrot” en “Bonnie kom je buiten spelen”) waarna een spetterend jeugdfeest de (pre)tieners deed dansen en swingen op de muziek van RED!, de winnaars van Popstars 2008.

Vrijdag 18 september was de dag van het tobbetje steken, jeu de boulen en touwtrekken en de feestweek werd afgesloten met hoogtepunten als het kratten stapelen en het Fierljeppen. Deze van oorsprong Friese volkssport, waarbij je met een paal over een sloot (tijdens deze feestweek een bak water) moest springen. Vincent van Elk, Joris Ruijgrok en Dariel Dubos gaan in ieder geval de geschiedenis in als de allereerste drie winnaars in hun leeftijdscategorie voor de Sassenheimse editie van het Fierljeppen.