Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

23 september 2009

School voert actie voor zebrapad

“Gezond verstand gebruiken”

SASSENHEIM – Schoolkinderen, ouders en leerkrachten van basisschool Het Bolwerk vormden woensdag 16 september een levend zebrapad. Het was een van de hoogtepunten in een actieweek om bij de gemeente te pleiten voor de aanleg van een zebrapad tussen de school en het aan de overkant van de Menneweg gelegen kinderdagverblijf.

Door Joep Derksen

De hele vorige week voerde de school actie, waarbij een groot deel van de kinderen en alle leerkrachten iedere dag in het zwart-wit gekleed gingen; de kleuren van een zebrapad. Marianne Emmen, directeur van de school, overhandigde maandag 14 september met een afvaardiging van de school een lijst met 300 handtekeningen aan wethouder Gerrit van der Meer (PvdA). Hiermee wil de school aangeven dat de wens voor een herlocatie van het zebrapad breed gedragen is.

Maken deze 300 handtekeningen indruk op de wethouder? Van der Meer: “Ik neem dit signaal serieus. Het is prima dat de kinderen hier met de directrice van de school vertellen wat hun zorgen zijn. Ik ga mezelf persoonlijk op de hoogte stellen van de situatie op donderdag 24 september.”
Komen er maatregelen om het zebrapad op de oude plek, voordat de reconstructie aan de Menneweg plaatsvond? “Dat beloof ik niet. We hebben veel overleg met de bewoners gehad, inclusief twee inloopavonden. In het vroege voorjaar van dit jaar had ik graag die discussie gevoerd. Het is jammer dat deze discussie nu plaats vindt. Maar het is nooit te laat om na te denken, dat moet je altijd blijven doen. Ik ga de situatie ter plekke bekijken en nogmaals met de verkeersdeskundige spreken. Dan zal ik op korte termijn een besluit nemen. Als er echt sprake is van een gevaarlijke situatie, laten we het huidige zebrapad niet drie maanden liggen. Bij een marginaal verschil op het gebied van de verkeersveiligheid van de oude en nieuwe situatie kunnen we echter de mensen aan de nieuwe situatie laten wennen. Het allerbelangrijkste is dat we ons gezond verstand gebruiken.”