Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

16 september 2009

Horeca wil niet meebetalen aan toezichthouders

LISSE – De horeca ziet het meebetalen aan de kosten van de toezichthouders absoluut niet zitten. In de raadsvergadering van 26 februari riepen de partijen PvdA, Nieuw Lisse en SGP/ChristenUnie het college in een motie op te onderzoeken of de horeca deze kosten wilde delen. Dinsdag 1 september maakte burgemeester Corrie Langelaar bekend dat de kans hierop gelijk staat aan nul.

Het onderzoek naar het delen van de kosten voor het horecatoezicht met de horecaondernemers heeft enkele maanden langer op zich laten wachten. Reden hiervoor was de verhitte discussie in de eerste helft van dit jaar over het verschil van mening tussen de politiek en de horeca betreffende de sluitingstijden. Nu duidelijk is dat de gemeente, politie en horeca over dit punt op een lijn zitten, hoopte het college dat de horeca nu meer genegen zou zijn om mee te betalen aan de kosten voor de toezichthouders.
Dat blijkt echter een misvatting, zo werd duidelijk. Langelaar: ‘Uit het onderzoek blijkt dat de Lissese horeca niet bereid is om mee te werken aan afspraken over een kostendeling. De tijd is nu niet rijp om de Lissese horeca tot een kostenverdeling te bewegen. Alleen in het geval dit contractueel wordt vastgelegd, zou een financiële bijdrage van de Lissese horeca afdwingbaar kunnen zijn. Wellicht dat dit in de toekomst in het kader van het project Veilig Ondernemen wel een succes kan worden.’ Voorlopig blijft de gemeente dus de kosten voor de toezichthouders zelf betalen.