Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

08 september 2009

Subsidie Kasteel Keukenhof

LISSE – De Stichting Kasteel Keukenhof ontvangt een subsidie van 79.735,80 euro. Dit bedrag is 10% van de goedgekeurde kosten voor de cascorestauratie van het kasteel. Donderdag 13 augustus stemde de Monumentencommissie met deze subsidie in.

Wethouder Guus Mesman (PvdA) liet dinsdag 25 augustus weten: ‘Door het toekennen van subsidie willen we bereiken dat een monument in Lisse in stand wordt gehouden. Hiervoor moeten alle maatregelen getroffen worden die nodig zijn om het monument in de huidige staat te houden. Onder deze maatregelen valt ook een restauratie.’
Eerder deze maand keurde de Monumentencommissie de subsidieaanvraag voor de restauratie van Kasteel Keukenhof goed. De leden van de commissie oordeelden dat de totale voor de subsidie goedgekeurde kosten 797.358,00 euro bedroegen. Hiermee volgden zij het advies van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed. In de praktijk betekent dit dat 10% van het bedrag door de gemeente gesubsidieerd wordt. De Stichting Kasteel Keukenhof ontvangt een voorschot van 80% van het vastgestelde subsidiebedrag en 20% nadat de getroffen voorzieningen zijn afgerond. De gemeentelijke subsidie zal worden aangewend voor een deelrestauratie van het totaalplan, te weten: de twee torens aan de zuidgevel van het kasteel.