Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

08 september 2009

Onzekerheden en tegenvallers voor project Raadhuisplein

LISSE – De gemeente maakt haast met het voorbereiden van de herontwikkeling van het Raadhuisplein. Daarom vraagt het college van burgemeester en wethouders de leden van de commissie Ruimte en Infrastructuur al in september in te stemmen met het concept-ontwerpbestemmingsplan voor het Raadhuisplein.

Wethouder Guus Mesman (PvdA) liet dinsdag 25 augustus weten: ‘Om redenen van voortgang van het project vragen we de commissieleden nu vast op hoofdlijnen in te stemmen met het concept-plan. Het bestemmingsplan gaat uit van een grootste (bouw)hoogte van 20 meter (op de kop van het plan tegenover het gemeentehuis). Inclusief kap is het schetsplan echter circa 25 meter. Hierover moet nog overeenstemming komen tussen de ontwikkelaar en de gemeente.’

De commissieleden krijgen het plan eenmalig te zien in de vergadering van 10 september. Na instemming met dit plan, kunnen er echter nog zeker wijzigingen in het plan aangebracht worden, zo laat een ambtelijk rapport weten. Het voorlopig ontwerp van het bouwplan is bijvoorbeeld nog niet gereed en daardoor zijn alle aspecten met betrekking tot het bouwplan nog niet voldoende uitgekristalliseerd. De eindversie zal daarna nog wel aan het college voorgelegd worden.

Verwacht wordt dat de eventuele aanpassingen niet zullen leiden tot een wezenlijk anders plan, al zijn er nog wel discussiepunten met de projectontwikkelaar Horsman & Co. ‘De hoogtebepaling op de kop en de vraag of er al of niet een blok appartementen tegen de bioscoop aan komt, zijn nog wel discussiepunten met Horsman’, aldus het ambtelijk rapport ‘conceptbestemmingsplan Raadhuisplein’.
Overigens is nu al de eerste financiële tegenvaller bekend voor het project Raadhuisplein. De verkoop van het perceel Schoolstraat zal minder opbrengen dan de gemeente dacht. Doordat een deel van de tuin van dit perceel aan het openbare gebied moet worden toegevoegd, leidt dit tot een verminderde verkoopopbrengst van circa 100.000 euro.