Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

08 september 2009

Wat te doen met een paar miljoen?

LISSE – Er komt zoveel geld vrij voor de politiek, dat er een commissie wordt opgericht om te besluiten wat er met al die miljoenen gedaan moet worden. Door de verkoop van de Nuon-aandelen kan de gemeente een bedrag van 41,8 miljoen tegemoet zien, waarvan bijna de helft gebruikt kan worden voor ‘leuke’ zaken. Ook de claim van Romeyn is komen te vervallen, zodat de door de gemeente gereserveerde 3 miljoen euro grotendeels vrij is om besteedt te worden. Of het kan worden opgepot, natuurlijk. Zeker lijkt in ieder geval wel, uit de opmerkingen gemaakt in de wandelgangen, dat deze miljoenen niet worden teruggegeven aan de belasting betalende inwoners van Lisse.

Tijdens de vergadering van het presidium op maandag 24 augustus namen de fractievoorzitters Dolf Kistemaker (PvdA) en Cees Verburg (D66) het initiatief om een extra commissie in te stellen. Deze commissie gaat zich bezig houden met het opstellen van bezuinigingsvoorstellen. De Rijksoverheid kort de gemeenten namelijk in hun jaarlijkse uitkeringen en hierdoor dreigt een miljoenentekort voor Lisse in de periode na 2011.
Verburg: ‘We willen gezamenlijk met het college een sluitende meerjarenbegroting 2010 – 2013 opstellen. Het kabinet heeft het verzoek van de VNG (Vereniging Nederlandse Gemeenten, JD) om de forse korting op de uitkering van het gemeentefonds terug te draaien, naast zich neergelegd. Dat viel te verwachten. Daarnaast vallen de gereserveerde miljoenen inzake de claim Romeyn vrij; dat is geld opgehoest door de Lissese burgers. Bovendien zijn er de Nuon-gelden waarover een besluit moet vallen hoe hier mee om te gaan.’