Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

08 september 2009

Projectideeën gezocht voor kindergemeenteraad

LISSE – De gemeente is op zoek naar projecten waaraan de nieuw ingestelde kindergemeenteraad geld ter beschikking kan stellen. Een bedrag van maximaal 2.000 euro kan deze kindergemeenteraad uitgeven om een of meerdere projecten te realiseren.

Commissiegriffier Jan Jaspers laat weten: ‘In november 2009 organiseert de gemeenteraad van Lisse een kindergemeenteraad. Kinderen van vier Lissese basisscholen buigen zich dan over projectvoorstellen en moeten kiezen welk project voor € 2.000,- mag worden uitgevoerd. Dat gebeurt allemaal in onze raadzaal alsof zij echte raadsleden zijn. Vergaderen, debatteren, keuzes maken; het komt allemaal aan bod en de leden van de kindergemeenteraad worden daarbij begeleid door raadsleden. Voor dit doel geldt natuurlijk: hoe meer projecten er zijn waarover geoordeeld kan worden, hoe beter. Daar heeft de kindergemeenteraad ú voor nodig. Bedenk een project en meld het aan. Wie weet komt er dan straks wel 2.000 euro uw kant op om het project te realiseren!’

Er zijn enkele voorwaarden gesteld om mee te dingen naar het bedrag. Alleen verenigingen, maatschappelijke organisaties en inwoners kunnen een projectvoorstel indienen. Het project moet ten goede komen aan de Lissese gemeenschap. Het project hoeft niet gericht te zijn op kinderen. Het project kost maximaal 2.000 euro; kost het minder, dan gaat het resterende bedrag naar een ander project. Alleen afgeronde ideeën dingen mee. Dat betekent dat geen bijdrage gevraagd kan worden voor bijvoorbeeld de bouw van een gymzaal. Een nieuw bankje voor in diezelfde gymzaal is wel mogelijk. Een project kan overigens ook een activiteit zijn, zoals een dagje uit. De winnaar zorgt zelf voor de uitvoering en de uitvoering van het idee moet plaatsvinden vóór april 2010. De ideeën moeten voor 29 september 2009 zijn ingediend.

Ideeën voor projecten kunnen gemaild worden naar: griffie@lisse.nl of per post naar: Gemeente Lisse, t.a.v. de griffie, Postbus 200, 2260 AE Lisse. Voor meer informatie: T: 0252 433 122.