Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

08 september 2009

‘We moeten afscheid nemen van Heijmans’

Gemeente overweegt onteigening voor bouwplan Hooghkamer

TEYLINGEN – Al jarenlang lijkt het bouwplan Hooghkamer, voor 800 woningen aan de noordkant van Voorhout een stikkende dood te sterven. Toch glinstert er weer een sprankje hoop, want wethouder Gerrit van der Meer (PvdA) wil de gemeenteraadsleden op donderdag 10 september in een besloten vergadering over nieuwe ontwikkelingen informeren. Tevens vroeg Van der Meer tijdens de vergadering van de commissie Ruimte op woensdag 2 september een krediet van 350.000 euro voor het uitvoeren van vervolgwerkzaamheden voor het bestemmingsplan Hooghkamer.

Voor het bedrag van 350.000 euro worden er verscheidene zaken uitgevoerd, zoals het opstellen van een onteigeningsplan en het realiseren van een exploitatieplan. Hiervoor wordt contact opgenomen met Next Vastgoed, Stadinzicht en Deloitte. Ook trekt de gemeente maar liefst 45.000 euro uit voor juridische advisering. Van der Meer laat hierover weten: ‘Je loopt het risico op ernstige juridische aanvaringen. We laten ons zeer gedegen adviseren om de risico's tot een absoluut minimum terug te brengen voor een nieuwe procedure voorontwerp bestemmingsplan. Ik heb altijd geroepen dat die 800 woningen er komen en dat roep ik nu nog. We moeten hiervoor stevig een project opzetten en in overleg gaan hoe we dit uitvoeren, Daar hebben we dit krediet voor nodig.’

De commissieleden waren nog niet direct overtuigd. Commissielid Leo van Steyn (Trilokaal): ‘Hoeveel geld is hier wel niet in gepompt aan voorbereidingskosten voor het plan Hooghkamer? Alleen dit jaar is het al 530.000 euro.’ Commissielid Arno van Kempen (D66): ‘Ik wil eerst de besloten vergadering afwachten om een oordeel te vormen.’ Commissielid John Bosman (VVD): ‘Die 350.000 euro is veel geld zonder uitzicht op resultaat. We moeten onorthodoxe maatregelen durven nemen en afscheid nemen van Heijmans.’ Commissielid Joost Peetoom (PvdA): De vermoeidheid op dit dossier slaat toe. Er wordt weer om geld gevraagd en het einde is nog niet in zicht. Per woning is dit 450 euro. De opstapeling van die kosten gaat op een gegeven moment wel wringen.’
De politici wachten af met welke mededelingen wethouder Van der Meer komt op 10 september. In de daaropvolgende gemeenteraadsvergadering oordelen de partijen of er al dan niet 350.000 euro ter beschikking wordt gesteld om vervolgwerkzaamheden op te zetten voor het realiseren van het bouwplan Hooghkamer.