Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

16 september 2009

Zonnebloem verjongt

VOORHOUT – De tijd dat De Zonnebloem alleen actief is voor 80-plussers ligt definitief achter ons. Sinds het aantreden van Peter van Gils (42) als voorzitter waait er een frisse wind door de organisatie. De nieuwe voorzitter is ambitieus: “Op dit moment ligt de gemiddelde leeftijd van onze gasten rond de 80 jaar en van onze medewerkers en vrijwilligers rond de 60 jaar. We willen de doelgroep van onze gasten verbreden naar de 45-plussers en vrijwilligers zijn vanaf 18 jaar en ouder welkom.”

Veel mensen kennen De Zonnebloem enkel en alleen van de boot, maar deze organisatie doet al tientallen jaren veel meer. Van Gils: “We bezoeken regelmatig veertig van onze vaste gasten en gaan met hen wandelen of een spelletje doen. Ook organiseren we allerlei activiteiten waar een veel grotere groep mensen gebruik van maakt. Afgelopen zaterdag 12 september waren we ook weer op de braderie. Dit keer niet om lootjes te verkopen, maar om informatie te geven zodat we jonge mensen kunnen aanspreken. Daarnaast wordt voor ons de uitdaging hoe we mensen kunnen bereiken tussen de 45 en 60 jaar die van zichzelf durven zeggen dat ze eenzaam zijn.”
Tevens wordt de nieuwe voorzitter op een ander vlak actief: “We gaan de contacten aanhalen met andere organisaties zoals de Stichting Welzijn Teylingen en de gemeente Teylingen. Ook zijn we later dit jaar aanwezig op de beursvloer.”