Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

16 september 2009

Appartementen voor mindervaliden

LISSE – Er komen twaalf appartementen op het terrein van Eikenhorst. Onder deze appartementen vallen tien woningen voor mindervaliden. Het college van burgemeester en wethouders ondersteunt deze plannen van harte, zo liet wethouder Guus Mesman (PvdA) dinsdag 1 september weten.

De Stichting Eikenhorst diende een verzoek in bij de gemeente voor de bouw van twaalf appartementen aan de Eikenlaan 2, verdeeld over drie bouwlagen nabij Berkhout. Naast de tien woningen ten behoeve van mindervaliden komen er twee luxere appartementen op de derde bouwlaag. Mesman oordeelt hierover: volkshuisvestelijk is dit een goede ontwikkeling. Er wordt namelijk binnenstedelijk gebouwd voor, in veruit overwegende maten, een belangrijke doelgroep: de mindervaliden.’ Wel zijn er drie bomen waarvan er zeker een, maar wellicht alledrie moeten wijken. Hiervoor moet een kapvergunning aangevraagd worden.
Van de gemeente zijn dus geen bezwaren te verwachten, al is er nog wel een ander probleempje op te lossen voor de Stichting Eikenhorst. Het huidige bouwplan zorgt er wel voor dat er een aantal meters gebouwd zal worden op de grond van Berkhout/Mariënstaete. Deze kwestie dient nog door de verschillende partijen overeengekomen te worden.