Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

16 september 2009

‘Ik ben niet de zondebok’

LISSE – De voormalig intergemeentelijk brandweercommandant reageert op het persbericht, waarin vermeld werd dat ‘in goed overleg is besloten tot een eerdere overgang van de heer Hans Van Wijk naar de regionale brandweer’.

Van Wijk: ‘Inderdaad is deze beslissing in goed overleg gegaan. Waarom ik besloten heb om een andere functie aan te nemen? Ik wilde rust creëren voor de mensen van de intergemeentelijke brandweer en ook rust voor mezelf. Ik denk ook dat er voor mij geen basis meer was om op deze wijze verder te gaan. We hebben gekeken naar mogelijkheden voor mij. Ik ga voor de regionalisering een belangrijke taak uitvoeren. Als een kwartiermaker zal ik de regionalisering helpen voorbereiden. Er liggen nog zoveel taken op allerlei deelgebieden: op een van deze gebieden zal ik mijn inzet plegen. Ik ga me met name bezig houden met het opleiden en oefenen en mijn standplaats zal Gouda zijn.’
Terugkijkend op deze hele episode en het persbericht lezende dat vorige week de wereld werd ingestuurd, ziet het ernaar uit dat Van Wijk de zondebok is geworden. Klopt dat? ‘Daar lijkt het misschien wel op, maar ik heb niet dat gevoel. We hebben gekeken naar de opties en de gekozen optie is, mede gezien de omstandigheden, het beste op dit moment. In het algemeen belang doe ik een stapje opzij. Voor mezelf heb ik toch ook weer een uitdaging waar ik weer met hart en ziel aan kan gaan werken.