Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

14 oktober 2009

Annemarie van der Sar steunt Dirk Kuyt Foundation

VOORHOUT – De populariteit van de sportplaatjesactie begint na enkele weken stevig aan te trekken en de winkeliers halen alles uit de kast om ook de laatste albums nog te verkopen. Het doel van de actie is namelijk om de opbrengst van de 2.500 boeken x 2,50 euro te doneren aan de Dirk Kuyt Foundation.

Door Joep Derksen

Twee vertegenwoordigers van de winkeliersvereniging, Schulte en Boere, staan samen met de jongedames Maud, Daniëlle en Maartje, die de drie sportverenigingen voor handbal, hockey en voetbal vertegenwoordigen, om de resterende albums aan het winkelend publiek te slijten. Plots komen ze Annemarie van der Sar, vrouw van Nederlands beste keeper ooit, tegen: ze koopt met plezier twee albums.

Wat is de reden dat de nu in Engeland woonachtige Van der Sar in Voorhout is? “Op dit moment is Van der Sar in Nederland om zich in te zetten voor de Doe Een Wens Stichting. Of hij ook zelf een stichting op gaat zetten? Als hij de mogelijkheid daar toe heeft, zou hij het doen, maar het is nog niet op zijn pad gekomen. Momenteel is hij ook nog veel te druk om zich hier mee bezig te houden.”
Al een jaar houdt Edwin van der Sar de boot af, waar het gaat om de vraag of hij terugkeert in het Nederlands elftal. Bestaat er nog een kans dat hij toch weer voor Oranje gaat spelen. Haar opmerkelijke antwoord: “Eerst moet hij fit zijn en voor het eerste team van Manchester United spelen. Dan kijken we verder.” U zegt geen nee? “Dat doe ik inderdaad niet, maar ik kan die vraag niet beantwoorden. Dat is uiteindelijk aan Edwin zelf.”