Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

14 oktober 2009

Vervanging C2000 systeem geen prioriteit

LISSE – Het college van burgemeester en wethouders wil de vervanging van C2000 apparatuur met enkele jaren uitstellen. Voor het gereserveerde bedrag van 120.000 euro moet de bepakking van brandweervoertuigen voor de brandweer van Lisse aangeschaft worden. Het is een opmerkelijk besluit waar burgemeester Corrie Langelaar dinsdag 29 september mee kwam. Zeker omdat vorige week bleek dat Lisse een van de gemeenten is waar het C2000 systeem niet naar behoren werkt. Ook is er de vraag waarom enkele maanden voordat de Lissese brandweer wordt opgenomen in een regionale brandweerorganisatie nog snel 120.000 euro moet worden uitgegeven.

Langelaar beantwoordt de laatste opmerking: ‘De Regionale Brandweer Hollands-Midden gaat er in diverse plannen en procedures van uit dat de korpsen beschikken over autospuiten die bepakt zijn volgens de huidige geldende richtlijnen. Om de brandweertaken adequaat en volgens de tegenwoordig geldende eisen te kunnen blijven uitvoeren moet een aantal materialen worden aangeschaft.’ Zaken die moeten worden aangeschaft zijn onder meer een warmtebeeldcamera, meetapparatuur voor gevaarlijke stoffen en radioactiviteit en hydraulisch hulpverleningsgereedschap. Ook worden Automatische Externe Defibrillatoren gekocht voor op de brandweerwagens.
Langelaar: ‘Voor 2009 staat er een krediet van 120.000 voor de vervanging van C2000 apparatuur. Deze apparatuur hoeft nog niet vervangen te worden en ook de regionale brandweer is niet voornemens op korte termijn de C2000 apparatuur te vervangen. We willen het budget hiervoor doorschuiven naar de meerjarenbegroting. Het doorschuiven van dit geld naar volgend jaar en het niet voldoende bereik van C2000 hebben niets met elkaar te maken. Voor het verkrijgen van voldoende bereik moet er een zendmast bijgeplaatst worden. Dit is de verantwoordelijkheid van het Ministerie van Binnenlandse Zaken; zij moeten dit ook betalen. Het geld wat nu doorgeschoven wordt, is om apparatuur aan te schaffen en staat los van de bij te plaatsen zendmast.’