Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

14 oktober 2009

Vijf bedrijven mogen bieden op Sportlaanproject

LISSE – Vijf bedrijven zijn geselecteerd om een inschrijving te doen voor de herontwikkeling van het Sportlaangebied. Dinsdag 29 september maakte wethouder Jan Kippers (CDA) de namen van de geselecteerde ondernemingen bekend: VORM Ontwikkeling B.V. (eindscore: 43 punten), Ballast Nedam Bouw B.V. (41 punten), Amvest Woningen Nova Projectontwikkeling B.V. (40 punten), ABC Vastgoedgroep B.V. (39 punten) en Schouten & de Jong Projectontwikkeling B.V. (39 punten).

Kippers nam het woord in plaats van zijn collega Bas Brekelmans (VVD) aangezien deze wethouder een familierelatie heeft met een persoon die werkzaam is bij een van de geselecteerde ondernemingen. Om iedere schijn van belangenverstrengeling te vermijden heeft Brekelmans dus zijn collega-wethouder gevraagd om zorg te dragen voor de verdere uitdraging van het project Sportlaangebied.

Kippers informeerde: ‘Voor de ontwikkeling van dit gebied hebben we elf inschrijvingen ontvangen, die allemaal voldeden aan de door ons gestelde minimumeisen. We vinden niet dat we de minimumvoorwaarden te laag gesteld hebben. We gaan met vijf ondernemingen verder en een aantal van de overige zes bedrijven houden we achter de hand. Het college denkt dat dit een succesvolle voorselectie is.’

De niet geselecteerde bedrijven zijn: G&S Vastgoed, Heijmans Vastgoed BV, AM Wonen BV, Dura Vermeer Divisie Bouw en Vastgoed BV, Synchroon BV en ASR Vastgoed Ontwikkeling N.V. De best scorende vijf bedrijven wordt gevraagd om in te schrijven op basis van het door de gemeente opgestelde biedboek. Dit biedboek wordt in de gemeenteraadsvergadering van donderdag 20 oktober aan de leden voorgelegd ter besluitvorming. Uiterlijk eind januari 2010 moeten de ondernemingen een aanbieding doen voor het project Sportlaan. In het voorjaar van 2010 wordt gekozen voor een ontwikkelcombinatie en een masterplan.
Overigens dringt het Hoogheemraadschap Holland Rijnland (HHR) aan op een spoedige realisatie van een bergbezinkbassin in het Sportlaangebied. Een verzoek tot uitstel van deze aanleg door het college is door HHR afgewezen. In een brief aan deze overheidsinstantie laat de gemeente onder meer weten: ‘Het project omvat naast nieuwbouw van het Fioretti-college ook de nieuwbouw van het zwembad en de sporthal, een geheel nieuw sportveld voor het Fioretti-college en woningbouw. De ontwikkelcombinaties die nu worden geselecteerd wacht een complexe ontwerppuzzels, zeker op het huidige sportveld, waar ook het bergbezinkbassin moet worden gerealiseerd. Het vastleggen van de locatie van het bergbezinkbassin vooraf aan het masterplan, is naar onze mening niet in het belang van de optimale keuze voor inrichting van het gebied.’