Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

10 november 2009

Discussieavond over gemeentelijke fusie

LISSE – Een discussieavond over een mogelijke gemeentelijke fusie. Hiertoe heeft de gemeente besloten om de inwoners hun zegje te laten doen over de toekomst van Lisse.

De discussieavond vindt plaats op maandagavond 23 november van 20:00 uur tot 22:00 uur in het Poelhuys. Eerst geven drie sprekers hun mening over de voor- en nadelen van een fusie. Tevens informeren zijn de aanwezigen over het SETA-model (Samen En Toch Apart). Volgens dit model komt er één groot ambtenarenapparaat, maar blijven de individuele dorpen hun eigen gemeentebestuur behouden.
Met stemkastjes kunnen de aanwezigen vervolgens hun mening geven over een aantal stellingen. Deze stellingen behelzen de verschillende kanten van een intensieve samenwerking en fusie. Ook is er gelegenheid te discussiëren.