Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

11 december 2009

“Blij dat niemand met alcohol op achter het stuur zit”

TEYLINGEN – Een grootscheepse politiecontrole leverde maar heel weinig resultaat op. En dat is een groot succes, aldus politiewoordvoerder Ilse de Heer. Woensdagavond 9 december werd het autoverkeer in Voorhout en Sassenheim gecontroleerd op zaken als snelheid, verlichting en rijden onder invloed. “We zijn blij met de resultaten”.

Door Joep Derksen

Van 18:15 uur tot 19:45 uur controleerde de politie op de Jacoba van Beierenweg bij ’t Soldaatje. Van 20:15 uur tot 21:45 richtte de controle zich op het verkeer rijdend op de Hoofdstraat in Sassenheim. Niet alleen werden met een lasergun van alle passerende auto’s de snelheid gemeten, ook werden tientallen auto’s tegelijk naar de parkeerruimte gestuurd. De auto’s en chauffeurs werden uitgebreid gecontroleerd op zaken als goed werkende autoverlichting, het dragen van een autogordel en het handheld bellen.

Bekeuringen

Van de 335 gecontroleerde auto’s moesten alle chauffeurs blazen en niemand had alcohol op. Tevens kon iedereen zich legitimeren. Wel zijn er in totaal 17 bekeuringen uitgedeeld, waarvan 12 voor niet (goed) werkende autoverlichting. Slechts twee boetes waren er voor het overschrijden van de maximumsnelheid: dat is opvallend aangezien mensen de snelheid van het autoverkeer vaak sneller beleven, dan de auto’s blijkbaar in werkelijkheid rijden. Nog drie andere automobilisten kregen een bekeuring, voor respectievelijk het niet dragen van een autogordel, handheld bellen en rijden zonder geldig rijbewijs.
De Heer antwoordt op de vraag of er aan het eind van het jaar meer wordt gecontroleerd. “Nee, want we controleren het hele jaar door. Het regionale verkeershandhavingsteam controleert op wegen waar veel ongelukken gebeuren. In december en januari is het landelijke speerpunt: het rijden met alcohol op, maar ook richten we ons op de fietsverlichtingscontroles.” Het is dus niet zo dat de politie nog even aan het eind van het jaar haar bekeuringentaks moet halen? “Nee, dat is niet zo. We zijn blijer met deze resultaten dat niemand met alcohol achter het stuur zit, dan dat je veel mensen pakt: dan moet je veel vaker controleren.”