Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

04 december 2009

Opleiding voor vrouwelijke butlers

NOORDWIJK – De “First butler school for women” zal vanaf april 2010 van start gaan en maximaal negen vrouwen kunnen zich inschrijven. Een tipje van de sluier over hoe je een succesvolle butler moet zijn licht Eisbrand Holtjer al op: “Een goede butler moet er zijn door er niet te zijn.”

Door Joep Derksen

“Ik heb altijd al gezegd dat ik een butlerschool voor vrouwen wilde opzetten, informeert Holtjer. “Een vrouwelijke butler is niet alleen manager van het huishouden, maar ze ziet ook veel meer dingen dan een man. Op de school, waaraan maximaal negen vrouwen tegelijk mogen meedoen, worden de butlers in spé onderricht in onder meer etiquette, bloemsierkunst, kunstkennis en hoffelijk zijn.”

Dat iemand een butler is, wil echter zeker niet zeggen dat deze persoon onderdanig moet zijn, verzekert Holtjer: “Je bent geen serveerster of ober, je moet niet ondergeschikt zijn, maar ook niet neerbuigend. Een zelfverzekerde uitstraling is belangrijk.” Een butler is in feite het hart van de huishoudelijke organisatie, maar gevaren liggen altijd op de loer: “Laat je niet verleiden door de eigenaar van het pand en laat je niet meeslepen in de intimiteit. Dat leidt onherroepelijk tot ruzies, de partner komt erachter en je bent je baan kwijt.”

Over de “First butler school for women” informeert Holtjer verder: “De eerste zeven vrouwen die reageren, hoeven de 10.000 euro fee niet te betalen. Het gaat me namelijk niet om het geld, want ik wil mensen een kans geven. De vrouw die er tijdens de opleiding uitspringt, krijgt de kans om bij een prominente Nederlander in dienst te komen. De dames worden opgeleid in een van de topkwaliteit hotels die Noordwijk rijk is en de opleiding zelf duurt drie maanden. Na die opleiding kunnen de dames direct aan de slag, want zelfs in deze crisistijd kun je overal terecht.”
Voor meer informatie of voor aanmelding voor de “First butler school for women” kan contact worden opgenomen met Eisbrand Holtjer: 06 8153 0385.


1 Comments:

At 4:40 a.m., Anonymous Anoniem said...

Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

 

Een reactie posten

<< Home