Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

15 december 2009

Peruaanse kinderen leren genot van schilderen

VOORHOUT – Beeldend kunstenaar Inez Köhler hield zondag 13 december een presentatie gehouden over haar reis naar het kleurrijke Peru. Twee maanden lang was Köhler in dit land met als doel kinderprojecten te bezoeken en om samen met hen te schilderen.

Köhler: “Vaak is de achtergrond van de straatkinderen niet bekend en is het erg moeilijk daar achter te komen. Niet alle kinderen praten over hun verleden en hun problemen, maar het zijn vaak kinderen zonder structuur en ze hebben geen remmingen. De leeftijden van de kinderen variëren van 7 tot circa 14 jaar. Tijdens de schilderlessen was het leuk om te zien hoe deze kinderen genieten van het schilderen als ze bezig zijn. Van jongs af aan leren de kinderen puur wat hun wordt opgedragen, waarbij ze geen ruimte voor fantasie krijgen. Door een bepaalde methodiek toe te passen zag je dat ook deze kinderen zich gelukkig steeds vrijer op het papier gingen uiten. Op deze manier geeft schilderen hen net dat beetje zelfvertrouwen dat ze iets kunnen, waardoor ze dan even trots zijn op zichzelf.”
Ze besluit: “Deze projectreis was een zeer bijzondere, maar ook leerzame ervaring. De stichting Art4Peru zal zich dan ook blijven inzetten voor creativiteit en hoopt dat deze schilderlessen continuïteit gaan krijgen en op zoveel mogelijk plekken gegeven zal gaan worden. Ik hoop dat veel creatieve vrijwilligers mijn project, in samenwerking met de Peruaanse vrijwilligers, willen ondersteunen.”