Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

15 januari 2010

Een hoop liefdewerk oud papier

STREEK – De stichting Dutch Birding Association (DBA) is in 1979 opgericht en heeft als doel het stimuleren van het bestuderen van in het wild levende vogels en het documenteren van bijzondere waarnemingen. De belangrijkste activiteit is de uitgave van het tijdschrift Dutch Birding dat zes keer per jaar verschijnt. Daarnaast beheert de DBA een landelijk systeem van “Dutch Bird Alerts” (zie www.dutchbirdalerts.nl) waarmee bijzondere vogelwaarnemingen zeer snel en efficiënt bekend kunnen worden gemaakt aan de deelnemers.

Andere activiteiten van de DBA zijn onder meer de jaarlijkse DBA-vogeldag met lezingen, presentaties en een 'vogelaarsmarkt' en de jaarlijkse Dutch Birding-vogelweek op Texel. Hier komen vogelaars samen om bijzondere vogels te zoeken. De DBA publiceert naast het tijdschrift Dutch Birding ook cd’s met vogelgeluiden en vogelboeken. Alle activiteiten van de DBA en Dutch Birding zijn geheel afhankelijk van de inzet van vrijwilligers.
Volgende maand neemt Van der Bent afscheid als voorzitter, al blijft hij nog betrokken bij de DBA, als redacteur van de website. “Deze site heeft miljoenen bezoekers en sinds 1 januari komen er meer verhalen op de site. Deze verhalen bewerk en verwerk ik.” De activiteiten voor verenigingen als de DBA kosten veel tijd en het is ook een hoop “liefdewerk oud papier”. “Inderdaad besteed ik er een hoop tijd aan, maar het levert me ook heel veel hoogtepunten op. Hoe dieper je erin zit, hoe intenser het wordt. Dat geldt niet alleen voor mijn werkzaamheden bij de DBA, maar ook voor het vogelen zelf: als je een zeldzame vogel ziet, kijk je verder dan de kleuren. Je komt steeds meer te weten over de achtergrond: waar komt die vogel vandaan, welke afstand heeft die afgelegd, waarom is die afgedwaald en wat eet dit exemplaar? Wanneer je die informatie deelt met gelijkgestemden, stuw je jezelf op in je hobby.”