Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

02 februari 2010

“Plaats geen paal voor huisartsenpost”

VOORHOUT – “Eerst verkeersbeperkende maatregelen nemen en als dat niet blijkt te werken, moet pas overgegaan worden tot het afsluiten van de Jacoba van Beierenweg door middel van een paal in de weg.” Dit standpunt van wethouder Gerrit van der Meer (PvdA) wordt vooralsnog niet gedeeld door een meerderheid van de gemeenteraad. Tijdens de commissievergadering van donderdag 28 januari bleek dat de politici direct over wilden gaan tot het plaatsen van zo’n afsluitingspaal ter hoogte van het Cluster.

Van der Meer krijgt steun van de artsen van de nabijgelegen huisartsenpost. Een van hen laat weten: “Als de gemeente inderdaad zo’n paal wil plaatsen, waardoor wij van het centrum worden afgesneden, dan onderneem ik absoluut actie. We hebben tien jaar lang deze praktijk opgebouwd en het kan niet zo zijn dat een deel van onze patienten die slecht ter been of weinig mobiel zijn, een verre omweg moeten maken om onze huisartsenpraktijk te bereiken.”
De gemeenteraad bespreekt op donderdag 4 februari of er een afsluitingspaal in de Jacoba van Beierenweg komt.