Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

09 februari 2010

Uitslag gemeenteraadsverkiezingen live te volgen

LISSE – De uitslagen van de gemeenteraadsverkiezingen zijn woensdag 3 maart live mee te maken in het gemeentehuis. Die avond gaat het pand om 22:00 uur open voor alle inwoners. De kiezers, en niet-kiezers, kunnen die avond genieten van vrolijke politici die boven verwachting hebben gescoord. Maar ongetwijfeld zullen er ook diep bedroefde gezichten zijn als vanaf 23:00 uur de uitslagen binnen komen.
Wethouder Jan Kippers (CDA) liet tijdens de vergadering van het presidium op maandag 1 februari weten: ‘De eerste resultaten per partij worden vanaf ieder stembureau doorgebeld naar het gemeentehuis. Daar worden die officieuze resultaten bekendgemaakt. In de tussentijd wordt er muziek gedraaid en zijn er hapjes en drankjes voor de bezoekers. Het einde van de avond is om middernacht: dan zullen de uitslagen wel zo’n beetje binnen zijn. Het gemeentehuis sluit dan haar deuren, maar op de stembureau’s worden de stemmen nog eens onderverdeeld per kandidaat, dit om te kijken of iemand met voorkeursstemmen gekozen is.’ De officiële einduitslag wordt op donderdag 4 maart rond 10:00 uur op de gemeentelijke website gezet.