Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

09 februari 2010

Verburg hekelt ‘onveilige speeltuintjes’

LISSE – Het college heeft gefaald in de aanpak van het renoveren van de speeltuinen. ‘Meer dan de helft van de werkzaamheden voor de speeltuinen is niet uitgevoerd. En dat terwijl in een plan van aanpak staat dat deze speelterreintjes al in 2009 geheel klaar zouden zijn.’ Fractievoorzitter Cees Verburg (D66) is niet mild in zijn kritiek.

Hij toont samen met enkele omwonenden enkele van de speelpleintjes: ‘Al in 2007 is een buurtschouw gehouden en de gemeente heeft zelf aangegeven dat deze plekken gevaarlijk kunnen zijn voor kinderen. In dit geval gaat het om het niet aanwezig zijn van een hekje als afscheiding tussen de speelartikelen en de sloot. Ik begrijp niet dat er niets mee gedaan is. Plaats gewoon een hekje bij die sloot bij het pleintje aan de Noorderkroon/Kleine beer en doe dat ook bij het terreintje aan de Prinsessestraat 86.
Verburg besluit: ‘Hoeveel buurtschouwen moet wethouder Kippers nog maken? Zorg eerst dat je het werk van de vorige buurtschouw afmaakt, voordat je met nieuwe buurtschouwen begint. Het college houdt deze bewoners aan het lijntje, maar ik heb het er helemaal mee gehad. Ik ga deze problematiek aankaarten bij de aankomende gemeenteraadsvergadering.’