Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

02 maart 2010

College tevreden over afgelopen vier jaar

LISSE – ‘Wij hebben het best wel goed gedaan’, zo lijkt de eensluidende conclusie van het college van burgemeester en wethouders. Zij evalueerden de resultaten van het coalitieprogramma PvdA/D66/CDA/VVD over de raadsperiode 2006 – 2010. De eindevaluatie van dit coalitieprogramma ‘Aan de slag!’ toont aan dat heel veel, meest kleinere, doelstellingen gehaald zijn. Helaas liggen nog hele stukken grond braak, waar de grote projecten op hadden moeten worden gerealiseerd.

Nog altijd is er geen spade de grond in gegaan voor het CNB, het Raadhuisplein, de nieuwbouw voor het Fioretticollege of het gebouw voor de Kindervreugd. Ook het bouwproject Sportlaan moet nog beginnen, met daarin nieuwe woningen en sportvoorzieningen. Ieder nadeel heb z’n voordeel, zo liet wethouder Bas Brekelmans (VVD) dinsdag 16 februari enthousiast weten: ‘Voor de Sportlaan waren de oorspronkelijke plannen dat er een nieuwe sporthal en een renovatie van het zwembad zou komen. Nu gaan we een nieuwe sporthal, een nieuw zwembad en 180 woningen realiseren. Tegelijkertijd hebben we dus een oplossing voor de Van Speykproblematiek. De bieding voor dit project loopt, dus het is onomkeerbaar in gang gezet.’

Wethouder Adri de Roon (D66) was het met zijn collega eens: ‘Het overgrote merendeel van de ambities is gerealiseerd, of op zodanige wijze op gang gebracht dat het onomkeerbaar is. Zo ondertekenen we binnenkort een overeenkomst om de start van de bouwontwikkeling voor Geestwater te markeren.’ Brekelmans: ‘We hebben een goed gevoel over wat we met ons vijven in vier jaar bereikt hebben. Het overgrote deel van onze ambities is waar gemaakt en we hebben aan de verwachtingen voldaan.’
Wethouder Jan Kippers (CDA) had nog wel een moment van zelfreflectie: ‘De procedure rond het speeltuintje Jozef Israelstraat (waarbij de leuze ‘Wipkippers’ ontstond, red.) zou ik nu anders doen. Met meer respect voor de mensen die daar wonen. Nu heb ik die bewoners ongewild tegen de haren ingewreven.’ Gevraagd of wethouder Guus Mesman (PvdA) nog een leermoment weet over de afgelopen regeerperiode, antwoordt hij ontkennend: ‘Ik durf mezelf elke dag in de spiegel aan te kijken.’ Ook Brekelmans en De Roon schoot niets te binnen.