Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

02 maart 2010

Demissionair minister Ab Klink bezoekt streek

LISSE / HILLEGOM – De argeloze shopper kon tijdens het winkelen op zaterdag 20 februari zomaar demissionair minister Ab Klink (CDA) tegen het lijf lopen. Slechts enkele uren nadat Wouter Bos (PvdA) de stekker uit het kabinet getrokken had, kweet Klink zich van de taak om de mensen te overtuigen om op de dag van de gemeenteraadsverkiezingen, woensdag 3 maart, toch vooral op het CDA te stemmen.

Voor Klink was er geen twijfel dat hij de al enige tijd geleden gemaakte afspraak om naar Hillegom en Lisse te komen, in te lossen. ‘Ik wil niet in een toren in Den Haag blijven zitten en het is belangrijk en leuk om de mensen hier te ontmoeten. Ik was prettig verrast over de honderden mensen die in Hillegom op me zaten te wachten.’


Hoe kijkt Klink aan tegen de afgelopen drie jaren: was het een verspilde tijd of een investering in de toekomst? ‘Ik heb het ministerschap met buitengewoon plezier gedaan, alleen vind ik het jammer dat ik niet bereikt heb om de prestatiebekostiging voor ziekenhuizen in te voeren.’ Als aankomend ambteloos burger, hoe beschouwt u uw eigen toekomst? ‘Dat moet ik nog voor mezelf bepalen: Wil ik nog op de CDA-lijst voor de Tweede Kamer verkiezingen komen? Ambieer ik een ministerpost? Ik moet daar nog goed over nadenken.’

Over de lokale problematieken toont Klink dat hij goed geïnformeerd is: ‘Ik ben nog nooit op de Keukenhof geweest, maar zal het evenement dit voorjaar zeker bezoeken. Ik ben voorstander van de driehoeksruil, de oplossing om via een uitruilconstructie nieuwe mogelijkheden te realiseren voor Keukenhof. Die driehoeksruil getuigt van de economische kracht en de cultuurhistorische waard van deze streek.