Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

02 maart 2010

Jipjop bus lijkt succesvol

LISSE – De proef met de Jipjopbus duurt nog minimaal een jaar. Er is nog geen concreet effect gemeten van een verminderde overlast door de inzet van deze vorm van informatievoorziening annex hangplek. Toch ziet de gemeente voldoende aanknooppunten om de Jipjopbus te continueren.

De volgende organisaties werken mee om de jongeren die gebruik maken van de Jipjopbus te ondersteunen en te informeren: het jeugd Opbouwwerk Lisse (JOL), Politie Hollands Midden/ Lisse, de Stichting jeugd- en Jongerenwerk Midden Holland (STJJMH) en de verhuurder van de bus incl. jongerenwerker.

Uit een evaluatie blijkt dat de jongeren de bus redelijk weten te vinden, gemiddeld komen er 22 jongeren per avond dat de bus in Lisse aanwezig is. In eerste instantie waren het alleen maar jongens tussen 14 en 17 jaar, maar de laatste tijd komen er ook meisjes tussen de 14 en 16 jaar. De politie merkt op dat op dit moment niet te meten valt of de inzet van deze bus de overlast van jongeren verminderd is. Ook geven ze de suggestie om het JOL actief de bekende hangplekken te laten bezoeken als de bus er is. Op deze manier kunnen ze bekendheid aan de bus geven, komen er meer jongeren en kunnen er vlakbij de standplaats activiteiten voor de jeugd worden georganiseerd.
Een gemeentelijk advies laat weten: ‘We willen de proef met de bus ook in 2010 doorgang laten vinden, waarbij de mogelijke samenhang met het buurtgericht werken, speelruimte, en ouderenwerk ook wordt bekeken. Flexibele standplaatsen zijn voor de bus niet handig. De jongeren weten nu waar de bus staat, er is vlakbij de mogelijkheid om samen bijvoorbeeld een sportactiviteit op het voetbalveld aan de Van Ostadestraat te beoefenen. Handhaaf dus de Jipjopbus aan de huidige plek bij de Poelmarkt.’